Dieta pudełkowa to swoisty program odchudzania polegający na ograniczeniu diety do produktów dostarczanych bezpośrednio do domu, biura lub w inne dowolne miejsce. To zwykle 5 dań - śniadanie, przekąska, obiad, przekąska, obiadokolacja, ale można też wybrać menu półdniowe, menu obiadowe, menu obiadowo-kolacyjne i wiele innych, w zależności od oferty. To program, który ma na celu ułatwienie ci odchudzania i uwolnienie od myślenia jak zorganizować swoją dietę.
Możesz zamówić taką dietę w prawie każdym mieście. Istnieje niezliczona liczba dostawców, jeśli chodzi o usługi tego typu. Ty wybierasz swój program. Wystarczy odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących twoich celów, wzrostu, aktualnej wagi, alergii, nietolerancji pokarmowej i osobistych preferencji żywieniowych. Krok 2. - Dostawa do miejsca przeznaczenia. Krok 3. - Jedzenie przygotowane w 2 minuty. Podgrzej produkty w kuchence mikrofalowej. Dodawaj do menu tylko owoce i nabiał. Zalety diety pudełkowej to:
• posiłki dostosowane do twoich przyzwyczajeń i upodobań
• kontrolowane spożycie kalorii
• doskonale zbilansowana dieta
• program opracowany zgodnie ze standardami zdrowego żywienia
Ten rodzaj diety skupia się na uzyskaniu delikatnej równowagi między ciałem a stylem odżywiania. Stopniowo dzięki tej diecie zaczniesz uczyć się zdrowego odżywiania, nabędziesz odpowiednich nawyków żywieniowych. Twoje posiłki są zbilansowane, spożywane w regularnych odstępach czasu, dzięki czemu będziesz w stanie przezwyciężyć dawne przyzwyczajenia. Co ważne, proces odchudzania rozpoczyna się natychmiast. Schudniesz bez skutków ubocznych, nauczysz się odpowiednich nawyków żywieniowych. Dodatkowo:
• nie musisz gotować
• nie ma potrzeby robienia zakupów
• nie ma potrzeby tworzenia menu
• posiłki przygotowywane są w tym samym miejscu, w którym mieszkasz
• nad menu czuwają eksperci żywieniowi
Są teorie, które sugerują, że chemikalia w opakowaniach z tworzyw sztucznych mogą migrować do żywności pod wpływem promieniowania w mikrofalówce, co wiąże się ze zwiększonym ryzykiem raka. Większość dzisiejszych opakowań z tworzyw sztucznych jest specjalnie zaprojektowana, aby wytrzymać promieniowanie mikrofalowe. Wypłukiwanie szkodliwych toksyn lub „związków rakotwórczych” z odpowiednio zapakowanych produktów podczas ogrzewania mikrofalowego jest mało prawdopodobne. Jednocześnie Internet jest zalewany artykułami o zagrożeniach, jakie promieniowanie mikrofalowe stwarza dla żywności. Niektórzy twierdzą, że użycie kuchenki mikrofalowej może spowodować „zaćmę i raka”. Inni twierdzą, że „bezpośrednio eliminuje składniki odżywcze z pożywienia”. Jednak w rzeczywistości nie ma badań potwierdzających niebezpieczeństwa związane z gotowaniem w kuchence mikrofalowej.
Każdy rodzaj procesu - w tym ogrzewanie i chłodzenie - prowadzi do zmian właściwości fizycznych, składu chemicznego i profilu żywieniowego żywności. Gdyby składniki odżywcze gotowane w kuchenkach mikrofalowych straciły składniki odżywcze, byłoby to spowodowane zbyt wysoką temperaturą lub zbyt długim gotowaniem. Właściwa kombinacja czasu i temperatury pozwoli zachować większość składników odżywczych. Jednym z najlepiej zbadanych związków rakotwórczych są heterocykliczne aminy aromatyczne (HCA). Występują one naturalnie w produktach bogatych w białko, takich jak mięso i ryby. Metoda gotowania jest głównym czynnikiem wpływającym na produkcję HCA. Niektóre teorie twierdzą, że HCA powstaje w większych ilościach podczas korzystania z kuchenki mikrofalowej w porównaniu z tradycyjną kuchenką lub piekarnikiem. Jednak żadne badania nie potwierdziły ani nie wykazały związku między regularnym spożywaniem żywności podgrzewanej w kuchence mikrofalowej a rakiem.